Brussel, de hoofdstad van Belgiƫ en ook van Europa. De stad heeft een wat grauw imago, maar dit is zeker niet terecht. Met zijn vele bezienswaardigheden is het de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan deze stad.

Als je Brussel bezoekt moet je gewoon enkele dingen gezien hebben. Een bezoek aan de Grote Markt en Manneken Pis is dan ook een must. Heb je zin in een overheerlijk Belgisch biertje, dan is een terrasje op de Grote Markt de ideale plek om dit te nuttigen. Je kunt je honger stillen in de Rue du Boucher, ook wel de Beenhouwerstraat in het Nederlands, maar dit is een enorm toeristische locatie die je het best kunt vermijden. Een foto in de Rue du Boucher is leuk, maar eten kunt je het best op een andere plek doen. Het zal niet alleen goedkoper zijn maar waarschijnlijk ook nog beter smaken.

Probeer ook eens een overheerlijke Brusselse wafel met als topping de wereldberoemde Belgische chocolade. Wandel ook zeker eens door de Koninklijke Sint Hubertus galerij. Dit is een imposante en mooie galerij met vele winkels en zelfs een theater. Het was de eerste overdekte galerij van Europa. Een fotomoment bij het Atomium is een absolute aanrader, maar ga ook eens een kijkje nemen in het Atomium zelf, en bewonder de constructie ervan. Het Atomium is verlicht in de avond en ziet er wonderbaarlijk uit. Een uniek fotomoment dus! Nabij het Atomium bevindt zich Mini Europa. Dit is een aanrader om kinderen wat bij te leren over de verschillende steden en gebouwen in Europa. In diezelfde regio kun je ook een waterpark bezoeken of een bioscoop bezoekje doen.

Brussel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Eenmaal in Brussel is het een goed idee om de Hop-on Hop-off bus te nemen. Deze bus geeft je flexibiliteit in gebruik en stopt bij alle bezienswaardigheden van de stad. Surf even naar de website van deze vervoersdienst, zodat je de route van tevoren goed kunt plannen. Je wilt namelijk geen kostbare tijd verliezen. Taxi’s zijn prijzig in Brussel en kun je dus beter vermijden. De metro is echter wel een voordelige en gebruiksvriendelijke optie.