Het Verre Oosten is een prachtige regio om heen te reizen. Thailand is zo’n geschikte plek om een exotische reis te maken voor een betaalbare prijs.

Het boeken van een vliegtuigticket is een eenvoudige zaak, het boeken van een goedkoop vliegtuigticket vraagt vaak geduld. Het is nodig om verschillende sites en organisaties te checken voor de beste deals. Wanneer je geduld en een tikkeltje geluk hebt kan je tot 50 procent besparen op de vliegreis. Kiezen voor een vlucht met tussenstop en niet voor een rechtstreekse vlucht zal de prijs ook drukken.

Streetfood of eten langs de straat is de gewoonste zaak in Thailand. De voetpaden zijn bezaaid met kraampjes en rijdende keukens. Je kan werkelijk allerlei soorten voedsel kopen bij deze stalletjes. Of je nu een rijstschotel wil of een geroosterde schorpioen, het behoord allemaal tot de mogelijkheden. Enige voorzichtigheid is gewenst. Eet alleen voedsel dat bereid is op een hoog vuur. De hoge temperatuur zorgt namelijk voor de nodige hygiĆ«ne. Koop geen worstjes of ander gebraden vlees dat al een tijdje geleden bereid is. De prijs van dit voedsel is goedkoop en het is zeker goed van smaak. Als je voor het eerst besteld is het wellicht nog wat onwennig, maar dit gevoel raak je snel kwijt en gebarentaal is een universele taal die je kunt gebruiken. De porties in Thailand zijn klein omdat ze meerdere malen kleine porties eten. Ze beperken zich niet tot het aankopen bij een enkel kraampje. Streetfood is goedkoop en je krijgt waar voor je geld. Als je niet te veel wil uitgeven aan voedsel in Thailand ben je vaak aangewezen op de kleine restaurantjes langs de weg. Dit kan een bamboe hut zijn of een tent, maar niet een echt gebouw. Plastic stoelen en vouwtafeltjes typeren dit soort restaurants. Het is verstandig om eerst een blik te werpen naar de kok. Is dit een oudere dame, dan ben je verzekert van een heerlijke maaltijd voor een prikkie. Je krijgt bij elke maaltijd in Thailand trouwens een prikje. Het Thaise woord voor chili is namelijk ‘prik’, en chili is een veelgebruikt ingrediĆ«nt in de Thaise keuken.

Thailand beschikt over een uitstekend wegennetwerk. De wegen van Bangkok zijn bezaaid met taxi’s en tuktuk’s. Het is overigens leuk om een tuktuk ritje te maken als ervaring, maar een taxi is vaak voordeliger en comfortabeler. Tuktuk bestuurders staan dan ook bekend om het oneerlijk behandelen van toeristen. Als je een taxi neemt zorg er dan trouwens ook altijd voor dat de meter gebruikt wordt.